Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای مرکزی با بیان اینکه میزان کسری مخزن دشت‌های استان مرکزی ۲۳۵ میلیون مترمکعب در سال است گفت: ۲ هزار و ۷۵۰ حلقه چاه فاقد پروانه در استان مرکزی وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، عزت‌اله آمره‌ای ظهر امروز در جمع خبرنگاران با باشاره به برداشت غیر مجاز آب زیرزمینی در استان مرکزی اظهار داشت: 2 هزار و 750 حلقه چاه فاقد پروانه در استان مرکزی وجود دارد که یک هزار و 630 حلقه آن مربوط به چاه‌های شناسایی شده است که به منظور صدور مجوز بهره‌برداری در قالب فرم شماره یک در قانون تعیین تکلیف چاه‌های آب فاقد پروانه بهره‌برداری مورد رسیدگی قرار خواهند گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: یک هزار و 120 حلقه چاه غیرمجازهم مربوط به چاه‌های فرم شماره پنج است که تاکنون توسط کمیسیون رسیدگی به صدور پروانه‌های این شرکت رسیدگی شده است و پس از گذراندن مراحل قانونی به منظور جبران کسری مخزن دشت‌های استان مرکزی پلمپ شوند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی با اشاره به برداشت از چاه‌های فاقد پروانه و غیر مجاز به منظور تامین آب مورد نیاز کشاورزی ادامه داد: 99 درصد از آب استحصالی از چاه‌های فاقد پروانه و غیرمجاز استان به مصرف کشاورزی و بقیه به مصارف صنعت و خدمات می‌رسد.

آمره‌ای افزود: براساس بررسی‌های انجام شده میزان کسری مخزن دشت‌های استان مرکزی 235 میلیون مترمکعب در سال است که این کاهش و افت سطح آب‌های زیرزمینی نتیجه بهره برداری بی‌رویه از منابع آب زیر زمینی است.

وی بیان کرد: کاهش سطح آب زیرزمینی سبب فرونشست زمین، ایجاد خطر برای جاده‌ها، خطوط راه آهن و خطوط انتقال برق، نفت، صنایع و ساختمان‌ها، بیابانی شدن دشت‌های سرسبز، افزایش گرد و غبار و ریزگردها، کاهش کیفیت آب و خاک، افزایش هزینه‌های استحصال آب و همچنین کاهش تولیدات محصولات زراعی و باغی می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی با اشاره به پروژه‌های طرح احیا و تعادل‌بخشی منابع آب زیرزمینی گفت: وزارت نیرو به منظور حفاظت از منابع آب کشور براساس مواد یک، سه، 21 و 29 قانون توزیع عادلانه آب وهمچنین به منظور ایجاد تعادل بین تغذیه و برداشت از سفره‌های آب زیرزمینی در تمامی دشت‌های کشور اقدام به تصویب پروژه‌های طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی کرده است.

آمره‌ای ادامه داد: مشخص کردن وضعیت چاه‌های فاقد پروانه و غیرمجاز و نصب کنتور هوشمند بر روی چاه‌های پروانه‌دار از مهمترین اقدامات این بخش است.

وی افزود: کشاورزان باید برداشت آب از منابع زیرزمینی را مدیریت کنند و از هدر رفت آبی که ظرف هزاران سال جمع شده جلوگیری کنند.

انتهای پیام/

R41371/P1377/S6,73/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۷۷۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب شرب پایدار ۲ هزار نفر ساکن روستاهای شاهین‌شهر تامین شد

حسین اکبریان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه با در مدار قرار گرفتن این مخزن، آب شرب بیش از ۲ هزار نفر از روستاییان منطقه کلهرود به صورت پایدار تأمین می‌شود، اظهار داشت: با اجرای این پروژه آب شرب ساکنان روستاهای کلهرود محله قلعه، سر بیشه و تکلر از توابع شاهین‌شهر و میمه با فشار یکسان تأمین می‌شود.

وی با اشاره به اینکه تا پیش از اجرای این پروژه مردم منطقه گاهی با افت فشار آب مواجه می‌شدند، افزود: هدف از اجرای این پروژه افزایش حجم ذخیره این مخزن است.

به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان، حجم محدود مخزن قبلی ۱۵۰ متر مکعبی روستای کلهرود که به دلیل گذر زمان فرسوده شده بود، در برخی از فصول سال باعث سرریز شدن آن و هدر رفت آب می‌شد.

اکبریان افزود: عملیات احداث مخزن بتنی زمینی ۲۵۰ متر مکعبی کلهرود هزینه‌ای بالغ بر سه میلیارد تومان به همراه داشت که از محل اعتبارات عمرانی تأمین شد.

وی به نوسازی شبکه آب روستای کلهرود در سال‌های اخیر پرداخت و تصریح کرد: در سه سال گذشته بیش از هشت کیلومتر از شبکه روستایی کلهرود اصلاح و بازسازی شد چرا که قطر شبکه توزیع آب روستای کلهرود ۵۰ میلیمتر بود که موجب رسوب گیری جدار شبکه و به دنبال آن افت فشار آب می‌شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان خاطر نشان کرد: با اصلاح شبکه توزیع آب شرب روستای کلهرود قطر لوله‌ها به ۹۰، ۱۱۰ و ۱۶۰ میلیمتر افزایش یافت که به صورت ثقلی آب از شبکه به مخزن منتقل می‌شود و آب شرب روستای کلهرود از یک رشته قنات با دبی سه لیتر در ثانیه تأمین می‌شود.

کد خبر 6097898

دیگر خبرها

  • ساخت مخزن آبرسانی جویبار ۶۰ درصد پیشرفت دارد
  • اعتراف استاندار روحانی به موفقیت دولت رئیسی
  • رویای شیرین پریشان و دریاچه‌ای که دیگر نیست
  • جریمه بکارگیری اتباع خارجی غیرمجاز روزانه حدود۱.۲میلیون تومان است
  • هدایت سالانه ۴ میلیون مترمکعب آب به سفره های زیرزمینی اشتهارد
  • ارز مسافرتی زائران اربعین پیش بینی شده است
  • تهران در خطر است؛ ماجرا چیست؟
  • ۶۰ میلیارد ریال برای ذخیره‌سازی آب شرب خواف تخصیص یافت
  • آب شرب پایدار ۲ هزار ساکن روستاهای شاهین‌شهر تامین شد
  • آب شرب پایدار ۲ هزار نفر ساکن روستاهای شاهین‌شهر تامین شد