Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، یوسف غفارزاده در جلسه مشترک مدیران ارشد آب منطقه‌ای و سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی به بیان سیاست‌های کلی شرکت در خصوص اصلاح و تعدیل پروانه های چاه‌های مجاز کشاورزی با هدف رسیدن به میزان واقعی آب  قابل برنامه ریزی از منابع آب زیرزمینی استان پرداخت و اظهار داشت: اصلاح و تعدیل پروانه های چاه‌های مجاز کشاورزی با اولویت انجام عملیات اصلاح پروانه ها در گام اول شروع شده وبه صورت گام به گام و تدریجی اجرا خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در صورت لزوم، تعدیل پروانه ها بعد از اصلاح در برخی محدوده های مطالعاتی که غیر از تعدیل چاره دیگری  برای رسیدن به آب قابل برنامه ریزی از منابع آب زیرزمینی وجود ندارد، اجرا خواهد شد.

غفارزاده با اشاره به ضرورت هماهنگی بین جهادکشاورزی و شرکت آب منطقه ای اظهار داشت: با توجه به وابستگی متقابل آب و خاک، اصلاح و تعدیل پروانه چاه‌های مجاز کشاورزی کمک خواهد کرد تا بتوانیم برای توسعه پایدار آب و خاک استان قدم برداریم.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای استان آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه نشست سطحی نامتعارف برخی دشت ها در استان باعث ایجاد نگرانی در کاهش آب های زیرزمینی شده است گفت: آب برای کشاورزان و اراضی کشاورزی است و اگر مدیریت مناسبی در مصرف آب انجام نشود، با کمبود آب مواجه خواهیم شد، بنابراین در جلسات مشترک بین آب منطقه ای و جهاد کشاورزی اختیارات به مهندس اکبر فتحی واگذار گردیده تا با درایت خود مصرف آب در بخش کشاورزی را مدیریت کنند.

وی افزود: در طول سالهای گذشته دیدگاه‌های مدیران جهادکشاورزی و آب منطقه‌ای در ارتباط با مصرف آب در بخش کشاورزی نزدیک بود اما امروز دیدگاه‌ها و نگرانی‌ها یکی است و این نزدیک‌ترین ارتباط بین دو دستگاه دولتی است.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای استان با تاکید بر اینکه حدود 80 درصد آب در بخش کشاورزی استفاده می شود گفت: باید کشاورزان با درک این موضوع نسبت به صرفه جویی در مصرف آب بیشتر تلاش کنند و مدیران نیز با استفاده از رویکردها و تصمیمات مناسب میزان مصرف آب را مدیریت کنند.

غفارزاده با بیان اینکه امروز باید با کاهش مصرف آب میزان بهره وری در زمین های کشاورزی افزایش پیدا کند و این می تواند به دست کارشناسان و مدیران بخش کشاورزی میسر شود گفت: با تغییر نوع آبیاری از حالت سنتی به سیستم های نوین آبیاری می توان تا 40 درصد مصرف آب را کاهش داد و این در حالی است که میزان محصول و کیفیت آن کاهش نخواهد یافت.

 وی افزود: برخی مسائل حقوقی در بخش آب بری و مالکیت زمین باعث ایجاد مشکلات شده و زمانبر است اما در ماده 27 و 28 دستورالعمل اجرایی قانون توزیع عادلانه آب، به این مطلب اشاره شده که بالاترین مقام در جلسات یا کمیسیون، با تدبیر و علم  خود می تواند برای موضاعات خاص و در سطح کلان تصمیم گیری کرده و موضوعی را تایید یا رد کند که طبق این قانون می توان حق آب بری برای افرادی که مورد تایید جهادکشاورزی باشد، بدون نیاز به جلسات حقوقی و قضایی صادر کرد.

وی هدف از تغییر، اصلاح شیوه مصرف آب ، تعدیل و حذف چاه های غیرمجاز آب در بخش کشاورزی را استفاده از آب های زیرزمینی در حد ظرفیت این آب ها عنوان کرد و گفت: مدیریت آب‌های زیرزمینی با توجه به اینکه قابل مشاهده نیست، سختی های خاصی دارد و بعد از نشست زمین معلوم می‌شود که آب خالی شده یا کاهش یافته است، بنابراین بهترین رویکرد پیشگیری است و باید با برنامه‌ریزی و اجرای دقیق این برنامه‌ها به تدریج به اهداف رسید و از مصرف آب بی‌رویه و روش‌های سنتی جلوگیری شود.  

انتهای پیام/60001

 

 

 

 

 

منبع: فارس

کلیدواژه: آب آذربایجان شرقی آذربایجان آبیاری آب در بخش کشاورزی تعدیل پروانه آب منطقه ای پروانه ها مصرف آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۸۸۰۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امحای محصولات کشاورزی کاشته شده با آب‌های غیرمتعارف در شیراز

ایسنا/فارس معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری شیراز از تداوم روند شناسایی و امحای محصولات کشاورزی با آب‌های غیرمتعارف کاشته شده‌اند، خبر داد و گفت: ۶۰ هکتار مزرعه گندم در تنگ قره‌پیری که با آب‌های نامتعارف حاصل از فاضلاب صدرا آبیاری می‌شد، امحا شد.

روح‌الله خوشبخت امروز، ۱۹ اردیبهشت در حاشیه بازدید از روند امحا مزارع آلوده شیراز از تداوم روند شناسایی و امحای محصولات کشاورزی با آب‌های غیرمتعارف کاشته شده‌اند، خبر داد و افزود: روند برخورد با کشت محصولات کشاورزی با آب‌های غیر متعارف و فاضلاب‌های شهری با همکاری گشت همپوشان، شهرداری شیراز، جهاد کشاورزی، علوم پزشکی و سازمان محیط زیست و ... بیش از ۶۰ هکتار از این اراضی در منطقه تنگ قره پیری امحا شد.

وی اظهار کرد: این زمین‌های کشاورزی با آب‌های نامتعارف حاصل از فاضلاب شهر صدرا آبیاری می‌شد و اقدام مذکور برای پیشگیری از رسیدن این محصولات به سفره غذایی مردم انجام شد.

معاون شهردار شیراز با استناد به آنچه سازمان غذا و دارو در خصوص تأثیر استفاده از آب‌های نامتعارف مصرفی در کاشت گیاهان بر سلامت انسان، بیان کرد: آب نامتعارف مورد استفاده در این موارد، حاوی فلزات سنگین و آلودگی­‌های بیولوژیک و شیمیایی خطرناک است و ماندگاری سموم در سبزیجاتی که ریشه غده­ای دارند، زمینه­‌ساز بروز بسیاری از بیماری­‌ها و سرطان­‌ها خواهد شد.

خوشبخت گفت: مشکلات بهداشتی آبیاری با آب‌های نامتعارف می تواند سلامت انسان ها را به خطر انداخته و تبعات نامطلوبی را برای بهداشت عمومی به دنبال داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه اقدام به امحای این اراضی و محصولات بر اساس تصویب ستاد مدیریت بحران استان و تاکید و بیان کرد: حساسیت ویژه استاندار، دستگاه قضایی، شهردار شیراز، کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی و سایر نهادهای مربوطه در حال انجام است.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری شیراز با بیان اینکه تولید این محصولات و ورود آنها به سفره‌های مردم سلامت جامعه را با خطرات جدی مواجه می‌کند، افزود: اداره‌کل پیشگیری و رفع تخلفات شهرداری شیراز با همراهی سایر نهادهای ذکر شده در تلاش است اجازه ندهد این محصولات به مرحله برداشت و عرضه در بازار برسند.

خوشبخت یادآور شد: هفته گذشته نیز ۳۱۰ هکتار از محصولات کاشته شده در اراضی منطقه ۷ شهرداری شیراز با همکاری نهادهای یاد شده امحا شد.

معاون شهردار شیراز همچنین از شهروندان خواست در صورت مشاهده کشت هر نوع محصول کشاورزی با فاضلاب یا آب‌های غیر بهداشتی دیگر، این موارد را گزارش داده و با نهادهای مربوطه برای مقابله با این موضوع همکاری کنند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • ۷۶.۸ میلی متر بارش در بهار در آذربایجان شرقی ثبت شده است
  • امحای محصولات کشاورزی کاشته شده با آب‌های غیرمتعارف در شیراز
  • بهره‌برداری قریب الوقوع از سد قیز قلعه‌سی
  • اعلام آماده باش مدیریت بحران آذربایجان شرقی
  • افزایش ۲۰۰ درصدی میزان سرمایه‌گذاری در معادن فعال آذربایجان شرقی
  • ۵۰ درصد پروژه‌های وزارت جهاد کشاورزی مربوط به آب و خاک است
  • افتتاح سد قیز قلعه‌سی با حضور رؤسای جمهور ایران و آذربایجان
  • اجرای هفت پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی
  • تولید ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی
  • اعلام هشدار نارنجی برای وقوع تندباد و بارندگی در خوزستان