Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد رئیس اداره منابع آب شهرستان های کهگیلویه، چرام و لنده: در پی کاهش نزولات جوی در سال آبی گذشته،  ذخایر و منابع آبهای سطحی و زیرزمینی در مقایسه با سنوات گذشته کاهش قابل توجهی یافته و برخی از رودخانه های جاری در این شهرستانها کم آب و یا جریان آنها به حداقل خود رسید.

سید هادی خاضعی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا در ارائه گزارشی از تنش آبی ایجاد شده مناطق تحت پوشش اظهار کرد: با توجه به پیش بینی سازمان هواشناسی در دو ماه اول فصل پاییز، تقریبا بارندگی ناچیزی وجود خواهد داشت و درماه های بعد احتمال بارش درحد نرمال مورد انتظار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: به دلیل عدم هر گونه تغذیه منابع آب در فصل پاییز و کاهش چشمگیر در سال گذشته با خشکسالی مواجه و نیز حجم بالای  مصرف اعم از کشاورزی، صنعت و شرب که در این بازه زمانی بیش از تغذیه منابع آب بوده، موجب شده  که در حال حاضر ذخایر منابع آب سطحی و زیرزمینی پاسخگوی نیازهای این شهرستان ها نباشد.
 
خاضعی تصریح کرد: از آنجاییکه پیش بینی جبران افت منابع آب وابسته به پیش بینی هواشناسی و بارش ها است بر همین اساس قطعا تا زمانیکه تغذیه وجود نداشته و برداشتها ادامه داشته باشد، روند ذخایر منابع آبی هم کاهشی بوده و این نگرانی وجود دارد که تا پایان سال آبی( زراعی) با کمبود آب مواجه باشیم.


وی بیان کرد: با توجه به کاهش بارندگی ها و کاهش ذخایر منابع آبی در سال جاری، رعایت الگوی کشت و میزان برداشت از منابع آبی و مصرف بهینه آب ضروری است و کشاورزان از کاشت محصولات پر آب بر اجتناب کنند.

وی اقدامات سازه ای و غیرسازه ای را جهت مدیریت منابع آب و جلوگیری از بحران اب ضروری دانست و گفت: وزارت نیرو در این شهرستان ها در راستای اقدامات سازه ای طرحهای مهم مهار و انتقال آب در قالب سدهای ملی آبریز، سدمخزنی سرپری، طرح تامین آب اراضی دهدشت غربی، ‌آبرسانی شرب از سد کوثر برای شهرهای دهدشت، سوق، لنده و چرام و روستاهای مسیر، آبرسانی از رودخانه گندمکار به دیشموک و قلعه ریسی را درحال اجرا دارد که در درازمدت کلیه نیاز ها پیش بینی شده و با تحقق آنها هیچ گونه دغدغه ای در تامین آب مردم شهرستان های مزبور نخواهیم داشت.

 وی ادامه داد: لیکن در شرایط فعلی مدیریت مصرف، رعایت الگوی کشت، کشت های کم آب بر، نصب کنتورهای هوشمند آب بر روی منابع آب، عدم آب فروشی، عدم حفر چاه غیرمجاز، بازچرخانی آب در صنایع ضروری بوده و در قالب اقدامات غیرسازه ای تعریف و وظیفه همه دستگاههای ذیربط و نیز مصرف کنندگان است.

خاضعی تخصیص آب و اعتبار تخصیص داده شده سهم آب هر پروانه را یادآور شد و افزود: اعتبار تمام پروانه های آب صادره یکساله بوده و لذا کلیه صاحبان پروانه حفر و بهره برداری چاههای کشاورزی، صنعت و شرب و پروانه های مصرف بهینه آب (موقت آبیاری)، دراسرع وقت ازطریق اداره شهرستان نسبت به تمدیدی پروانه های فوق اقدام در غیر اینصورت بر اساس قوانین در صورت عدم تمدید آنها از درجه اعتبار ساقط و کم لن یکن تلقی می‌شود.


وی آمادگی اداره منابع آب شهرستان های کهگیلویه، چرام و لنده را برای تمدید پروانه های متقاضیان و استفاده از سامانه ساماب برای تمدید در راستای حذف بروکراسی رایج اداری و عدم نیاز به مراجعه  استان را یادآور و خدمت به بهره برداران را در دولت مردمی و انقلابی افتخار خدمتگزاران عرصه آب دانست.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها كهگيلويه و بويراحمد كهگيلويه دهدشت چرام شهرستان لنده شهرستان ها پیش بینی منابع آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۸۲۸۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارات سیلاب های فصلی جنوب کرمان باطرح های آبخیزداری کاهش یافت

به گزارش خبرنگار مهر، قاسم رحیمی نیا، صبح سه شنبه در دیدار با فرماندار شهرستان قلعه گنج ضمن تاکید بر اهمیت اجرای پروژه‌های آبخیزداری در این شهرستان گفت: اجرای طرح‌های آبخیزداری و هدایت آب‌های سطحی علاوه بر کاهش خسارات ناشی از سیلاب‌های فصلی، در تقویت منابع آبی، بهبود تولیدات کشاورزی و رونق کسب و کار نقش مؤثری دارد.

وی، با اشاره به اقدامات صورت گرفته در شهرستان قلعه گنج افزود: طرح‌های منابع طبیعی اقدامات زیر ساختی بوده و اعتبارات خوبی برای اجرای پروژه‌های آبخیزداری این شهرستان تخصیص داده شده است.

وی، افزود: با توجه به شروع فصل گرما و احتمال بروز آتش سوزی در مراتع و جنگل‌ها، توجیه و آموزش عموم افراد جامعه به عنوان مؤثرترین عامل در پیشگیری و مقابله با آتش سوزی‌های احتمالی عرصه‌های منابع ملی ضرورت دارد

رحیمی نیا، افزود: ادارات ذیربط، بخشداری‌ها، اعضای شورای اسلامی، دهیاران و… با برنامه ریزی دقیق و بر اساس ظرفیت‌های موجود می‌توانند در خصوص اطفای به موقع حریق‌های احتمالی همکاری لازم را با مجموعه منابع طبیعی داشته باشند.

فرماندار شهرستان قلعه گنج نیز با اشاره به ظرفیت‌های خوب شهرستان در زمینه‌های منابع طبیعی، از اجرای طرح‌های منابع طبیعی در این شهرستان تقدیر کرد و گفت: منابع طبیعی به عنوان یک سرمایه ملی نقش مهمی در توسعه جامعه دارد و ما همواره از این منابع حمایت می‌کنیم.

محمد فلاح کهن، با بیان اینکه این شهرستان ظرفیت خوبی در زمینه‌ی منابع طبیعی دارد افزود: جنگل‌ها، مراتع و منابع طبیعی میراث ماندگاری است که از نسل‌های گذشته به ما رسیده و همه در حفظ، نگهداری و انتقال آن به نسل‌های آینده مسئولیت داریم.

کد خبر 6099357

دیگر خبرها

  • کاهش محسوس دمای هوا و وزش باد شدید در نواحی غربی کشور
  • استان البرز با کاهش منابع آبی مواجه است
  • عباس عبدی: قانون فرزندآوری به لحاظ مصرف منابع مالی فاجعه است
  • برگزاری یادواره روحانی شهید سیروس در لنده
  • عباس عبدی : قانون فرزندآوری به لحاظ مصرف منابع مالی فاجعه است / در دولت جدید با تشدید ناامیدی ، شاهد کاهش دوباره فرزندآوری شدیم
  • آب سیب زمینی و این همه خاصیت
  • هشدار نارنجی برای ۵ استان | کاهش دمای محسوس در شمال شرق
  • خسارات سیلاب های فصلی جنوب کرمان باطرح های آبخیزداری کاهش یافت
  • رسالت معلم تربیت انسان در طراز مقام توحیدی است
  • صدور پروانه چرا برای ۶۰۰ هزار واحد دامی در همدان